Hoi hoi!

Blijkbaar is mijn vorige fotoalbum knoertvol, dus heb ik een nieuw aangemaakt (dat iets handiger om volgen is foto.zita.be/Pittaussie2, maar voor een of andere reden zie ik de lijst met pics niet).

Mijn laatste update was in de Red Centre, bij de Kata Tjuta en Uluru. Na een vermoeiende week tussen het rode stof begonnen we aan de 1.500 km lange trip richting Adelaide. Het enige noemenswaardige stadje op deze weg is Coober Pedy, bekend om zijn opalmijnen. Het landschap lijkt alsof je op een andere planeet bent, en iedereen woont ondergronds aangezien de temperatuur hier schommelt van 40+ tot 0 graden.

Eens aangekomen in Adelaide hebben we de tijd genomen om de stad te bezichtigen en afscheid te nemen, aangezien ik met Birgit de Westkust verder ging reizen. Ikzelf heb hier ook de eerste aanvaring met de lokale politie gehad: rechtsomkeren is verboden in South Australia (weet ik veel, de straten zijn zo breed!).

Na het afscheid (vooral moeilijk voor de mama), hebben we de vlieger naar Perth genomen. Een beetje dezelfde laidback stijl en architectuur als in Adelaide, maar raar genoeg nul fotos op de teller van beide steden. Een dag later begonnen we aan onze trip in onze splinternieuwe Wicked Camper. Via een korte omweg via Fremantle maakten we onze eerste kilometers van onze 4500 km lange trip richting Broome.

Eerste belangrijke stop is de Pinnacles Desert, waar restanten van een oud bos getransformeerd zijn in een soort 'pieken' die tot 3 meter boven het zand rijzen. Impressionant om te zien, en waarschijnlijk de enige kans om met een normale auto door de woestijn te rijden... Wat het geheel nog meer bizar maakt is dat letterlijk enkele meters verder de oceaan is!

Verder hebben we enkele dagen langs de kust gereden en een beetje genoten van onze nieuwe levensstijl: parkeer de auto langs het strand, kook/eet terwijl de zon ondergaat en genieten van het uitzicht...

Cruisend langs de kust kwamen we aan in Kalbari: een klein stadje bekend om zijn dramatische kustlijn en diepe ravijnen landinwaarts. De kustlijn is vergelijkbaar met de Great Ocean Road maar dan minder groots, en voor mij zelfs een beetje teleurstellend. De volgende dag waren we vroeg uit de veren om het voederen van de pelikanen te zien (eigelijk voor kinderen, maar what the heck) en daarna verder te trekken naar het National Park. Na een heftige (letterlijk) rit van 60 km op een zandweg kwamen we aan de ravijnen, waar we enkele prachtige wandelingen hebben gedaan zoals de Z-bend, Natures Window en de Loop.

Zo'n 500 km (tegen 80 km per uur, go easy on the fuel and lifestyle) noordwaarts reden we Shark Bay binnen, vooral bekend om de dolfijnen, stromatolieten en Dugongs. De dolfijnen van Monkey Mia, een resort binnen Shark Bay, is wereldberoemd om de wilde dolfijnen die elke ochtend zich laten voederen en fotograferen. Leuk, maar heel druk bij de eerste voedering, de tweede was meer relaxed en leverde enkele mooie foto's op.

Waar ik vooral naar uitkeek was het Ningalo Reef: parkeer de van langs het strand, neem je snorkel-gear en laat je lekker drijven tussen het koraal en de scholen vissen, schildpadden en zeesterren. Wauwie!

Onze laatste stop voor Broome is Karijini National Park, een omweg van twee hele dagen rijden, maar blijkbaar ferm de moeite. En ik zal u zeggen, ik kan een boek schrijven over hoe mooi het daar is: afdalen in de ravijnen, klauteren langs het water, klauteren boven het water en hopen dat je niet nat word, wandelen over boomstammen boven het kolkende water, zwemmen in prachtige pools zonder iemand in de buurt (wel vroeg opstaan of gaan waar de rest stopt), naakt douchen in de natuur... Beste 2 dagen in heel Australie, echt ongelooflijk mooi, ni normaal! Kleine opmerking: HIER raakte ik mijn geliefde K-Swiss kwijt, maar gelukkig bleef ie steken achter een steen en kon ik hem, met enige moeite, terug opvissen. Oef! Check de pictures, wel naaktheid op enkele pics, niet verschieten..

Onze laatste dagen hebben we doorgebracht in en rond Broome en Cable Beach, een van de mooiste stranden ter wereld en een prachtige zonsondergang, waar toeristen van ver naar toe komen.

West Australia = supa cool!

PS: fotos van 2 hele regenbogen + filmpje

PS2: fotos in tekst zijn voor morgen, ze sluiten de boel hier... eikels.

PS3: afzonderlijke albums: deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4 - grote foto's

Kusjes!