Ale, zo snel ne tweede update! Lekker snel internet hier, en (bijna, zucht) alle pics staan online. Vanaf nu maak ik een tweede deel, zodat de 28k modems onder jullie ook kunnen blijven volgen ;-).

Na Litmiluk Gorge hebben we 2 dagen in de middle of nowhere gereden (tot aan de Devils Marbles hebben we enkel gras gezien :p). De Devils Marbles zijn een verzameling rotsen uitgehold door wind en regen, en vooral deze twee zijn uber. We hebben hier de zonsondergang gezien, aangezien de zon de kleur helemaal doet veranderen, way cool! De nacht hebben we doorgebracht in het UFO-center van Australie, grappigste camping ooit: de Hulk, Elvis, varkens, vliegende schotels, alles in alien-style!

Eindelijk aangekomen in Alice Springs (waar geen fluit te zien is), zijn we enkel gaan winkelen, aangezien het hier allemaal wat schaarser en duurder wordt nadien.

Alice Springs ligt tussen de Macdonnel Ranges, waarvan we enkel de Westelijke kant hebben bezocht. Wandelen door het diepe Ormiston Gorge, de Ochre Pits (waar de Aboriginals hun basis halen voor verf), koude waterholes (onmenselijk koud, ik kan heb bevestigen), allemaal mighty impressive. Mijn hoogtepunt was echter het oog in oog staan met een rockwallabie, so cute! Oja ook veel vliegen t schijnt.

Verder naar het zuiden (lees 500km verder) hebben we de Kings Canyon Rim Walk gedaan, een 5 uur durende wandeling rond de ravijn. Prachtige rotsformaties, 300m hoge kliffen en zelfs een 'Garden of Eden' in het midden van de woestijn. Voor mij nog altijd de op 1 na beste wandeling.

Na een overnachting tussen de dingo's trokken we naar de must-see in heel Australie: Uluru! De eerste keer dat er nog maar een glimps van opvangt, krijg je een raar gevoel vanbinnen, pretty weird! We hebben de hele wandeling errond gedaan (10km), en er is heel wat meer te zien dan gewoon 'een steen'. Rond 18h was het tijd voor de wereldberoemde zonsondergang, maar het was ferm bewolkt, dus geen zon (afknapper van jewelste!). Hopende op meer zon in de ochtend en een mooie zonsopgang, maar tevergeefs wederom. Dubbel kut.

Op onze laatste dag in The Red Center hebben we de beste wandeling ooit gedaan: De Valley of Winds, so so so impressive! Helaas pindakaas kan ik geen fotos meer uploaden op zita, (te veel pics?) help me out here ;). Ik kan er wel over vertellen: het weer was kut en de wind stond strak. We vertrokken met zijn vieren, maar ma haakte al snel af. De wind bleef beuken, maar dapper beukten we terug. We beklommen rotsen, trotseerden beken, zagen de berg 'wenen' (het water loopt langs de bergen af, wicked) en zagen de zon weer schijnen. Na 4 uur klouteren en de beste pics EVER kwamen we terug aan de camper, waar we de mooiste zonsondergang ooit gezien hebben (ik heb eens gegoogled, en de pics online komen zelfs niet in de buurt van mijn imo).

Nog 2 filmpjes:

Road Train

Regels, regels...

Nu de Westkust, dan de boys (en kim of course), dan Hong Kong, Bejing, back to Melbourne, beetje werken, Nieuw Zeeland en als er tijd/geld over is naar Fiji/Bali/Java.

Enjoy work everybody!