Op 22 juli vindt in China de langste total eclips plaats.
Is het toeval, een godsgeschenk aan ons adres of gewoon een speling van het lot? Wie zal het zeggen... Feit is dat 3 stoere binken The Partybrigade zullen vertegenwoordigen tijdens dit oogverblinde verschijnsel (check de woordspeling :p).

Hieronder vindt u het artikel van HLN (@ Kenneth: ik ben er zeker van dat Het belang hier ook een pronkstuk over zal schrijven of reeds heeft geschreven!)



U moet er voor naar China, maar op 22 juli zal de langste zonsverduistering tot het jaar 2309 plaatsvinden. Volgens wetenschappers kunnen de Chinezen op die datum zes minuten lang een totale zonsverduistering (eclips) ondergaan.

Geleden van 1814
"Tussen 1814 en 2309 komt dit maar één keer voor", zegt wetenschapper Wang Sichao. Omdat China zo groot is, is de totale zonsverduistering niet overal in het land zichtbaar. Inwoners van het zuiden zullen zeker worden geconfronteerd met de ongebruikelijke duisternis; in het noorden van het land is van een gedeeltelijke zonsverduistering sprake.

1999: 143 seconden
Een zonsverduistering ontstaat doordat de maan tussen de zon en de aarde komt te staan. De laatste keer dat Europa en delen van Azië te maken hadden met een complete zonsverduistering was op 11 augustus 1999. Maximaal 143 seconden was er toen sprake van een eclips. De verduistering bracht toen honderden miljoenen mensen op de been die door veiligheidbrilletjes naar de hemel tuurden.