The Partybrigade
We're here to play some drinking games!

Zo snel gaat het tegenwoordig!

Posted In: , , . By Celen

De mens is nog maar pas overleden en ze lachen er al mee!




Deze krijgen jullie er gratis en voor nix bij:



En dan nog eentje omdat ie zo leuk is:

West Coast

By Pitt

Hoi hoi!

Blijkbaar is mijn vorige fotoalbum knoertvol, dus heb ik een nieuw aangemaakt (dat iets handiger om volgen is foto.zita.be/Pittaussie2, maar voor een of andere reden zie ik de lijst met pics niet).

Mijn laatste update was in de Red Centre, bij de Kata Tjuta en Uluru. Na een vermoeiende week tussen het rode stof begonnen we aan de 1.500 km lange trip richting Adelaide. Het enige noemenswaardige stadje op deze weg is Coober Pedy, bekend om zijn opalmijnen. Het landschap lijkt alsof je op een andere planeet bent, en iedereen woont ondergronds aangezien de temperatuur hier schommelt van 40+ tot 0 graden.

Eens aangekomen in Adelaide hebben we de tijd genomen om de stad te bezichtigen en afscheid te nemen, aangezien ik met Birgit de Westkust verder ging reizen. Ikzelf heb hier ook de eerste aanvaring met de lokale politie gehad: rechtsomkeren is verboden in South Australia (weet ik veel, de straten zijn zo breed!).

Na het afscheid (vooral moeilijk voor de mama), hebben we de vlieger naar Perth genomen. Een beetje dezelfde laidback stijl en architectuur als in Adelaide, maar raar genoeg nul fotos op de teller van beide steden. Een dag later begonnen we aan onze trip in onze splinternieuwe Wicked Camper. Via een korte omweg via Fremantle maakten we onze eerste kilometers van onze 4500 km lange trip richting Broome.

Eerste belangrijke stop is de Pinnacles Desert, waar restanten van een oud bos getransformeerd zijn in een soort 'pieken' die tot 3 meter boven het zand rijzen. Impressionant om te zien, en waarschijnlijk de enige kans om met een normale auto door de woestijn te rijden... Wat het geheel nog meer bizar maakt is dat letterlijk enkele meters verder de oceaan is!

Verder hebben we enkele dagen langs de kust gereden en een beetje genoten van onze nieuwe levensstijl: parkeer de auto langs het strand, kook/eet terwijl de zon ondergaat en genieten van het uitzicht...

Cruisend langs de kust kwamen we aan in Kalbari: een klein stadje bekend om zijn dramatische kustlijn en diepe ravijnen landinwaarts. De kustlijn is vergelijkbaar met de Great Ocean Road maar dan minder groots, en voor mij zelfs een beetje teleurstellend. De volgende dag waren we vroeg uit de veren om het voederen van de pelikanen te zien (eigelijk voor kinderen, maar what the heck) en daarna verder te trekken naar het National Park. Na een heftige (letterlijk) rit van 60 km op een zandweg kwamen we aan de ravijnen, waar we enkele prachtige wandelingen hebben gedaan zoals de Z-bend, Natures Window en de Loop.

Zo'n 500 km (tegen 80 km per uur, go easy on the fuel and lifestyle) noordwaarts reden we Shark Bay binnen, vooral bekend om de dolfijnen, stromatolieten en Dugongs. De dolfijnen van Monkey Mia, een resort binnen Shark Bay, is wereldberoemd om de wilde dolfijnen die elke ochtend zich laten voederen en fotograferen. Leuk, maar heel druk bij de eerste voedering, de tweede was meer relaxed en leverde enkele mooie foto's op.

Waar ik vooral naar uitkeek was het Ningalo Reef: parkeer de van langs het strand, neem je snorkel-gear en laat je lekker drijven tussen het koraal en de scholen vissen, schildpadden en zeesterren. Wauwie!

Onze laatste stop voor Broome is Karijini National Park, een omweg van twee hele dagen rijden, maar blijkbaar ferm de moeite. En ik zal u zeggen, ik kan een boek schrijven over hoe mooi het daar is: afdalen in de ravijnen, klauteren langs het water, klauteren boven het water en hopen dat je niet nat word, wandelen over boomstammen boven het kolkende water, zwemmen in prachtige pools zonder iemand in de buurt (wel vroeg opstaan of gaan waar de rest stopt), naakt douchen in de natuur... Beste 2 dagen in heel Australie, echt ongelooflijk mooi, ni normaal! Kleine opmerking: HIER raakte ik mijn geliefde K-Swiss kwijt, maar gelukkig bleef ie steken achter een steen en kon ik hem, met enige moeite, terug opvissen. Oef! Check de pictures, wel naaktheid op enkele pics, niet verschieten..

Onze laatste dagen hebben we doorgebracht in en rond Broome en Cable Beach, een van de mooiste stranden ter wereld en een prachtige zonsondergang, waar toeristen van ver naar toe komen.

West Australia = supa cool!

PS: fotos van 2 hele regenbogen + filmpje

PS2: fotos in tekst zijn voor morgen, ze sluiten de boel hier... eikels.

PS3: afzonderlijke albums: deel 1 - deel 2 - deel 3 - deel 4 - grote foto's

Kusjes!

Iedereen heeft het wel al eens meegemaakt. Je hebt enorm veel werk, grote examens te leren, maar uiteindelijk moet je gewoon gaan slapen omdat het niet meer vooruit gaat.

Op die momenten zou het handig zijn als je met minder slaap, even wakker kon zijn alsof je net 8 uur had geslapen.

Dustin Curtis legt in het kort uit, hoe je met polyphasic sleep uitgerust kan zijn met maar enkel 2 uur rust per dag.

How to hack your brain, by Dustin Curtis.

Kom op dan kk jong

Posted In: , . By zinho

By zinho

Schijf!

Posted In: , , , , . By Celen

Dankzij Niels heb ik weer een dikke Youtube hit leren kennen.
Check it:

Gellieman - Aicha

By zinho

"Big Cheese ( car 1) Sam has to pee again, over"












"Again?? I mean: Roger that Silver Bullet (car 2) pulling over asap, over"









A few side notes:
1) walkie talkies have arrived. But still charging ridiculous amount of batteries. Heb al met ene geprobeerd en ze gaan allesinds al aan.
2) I have named our cars: "Big Cheese" and "Silver Bullet"
3) Will borrow Isha's walkie's aswell. His have a wider range, therefore increasing the fun.

Special feature:

"Come in Big Cheese - Dimitri Van Lunter speaking - We have lost Sam, he ran of chasing innocent Australian chicks, over"
"Roger that Silver Bullet - Niels Lynen speaking - I leave no man behind,will use this awesome laserlight to find him, over"

Teenage Tourette Camp

Posted In: , . By Sam

Dit is een échte aanrader boys: part 1 and part 2 only a click away...

Very funny :)

Gay Test

Posted In: , , , . By Celen

Commercial

Posted In: , , , , . By Celen

vandaag 2 leuke reclame-filmpjes voor jullie.

Om te beginnen een luchtig reclamefilmpje over waspoeder:

Hierzo

Meteen gevolgd door reclame van seizoen 13 van, jawel, Top Gear!
Binnenkort weer te zien op BBC2.

Voor de petrolheads

Op 22 juli vindt in China de langste total eclips plaats.
Is het toeval, een godsgeschenk aan ons adres of gewoon een speling van het lot? Wie zal het zeggen... Feit is dat 3 stoere binken The Partybrigade zullen vertegenwoordigen tijdens dit oogverblinde verschijnsel (check de woordspeling :p).

Hieronder vindt u het artikel van HLN (@ Kenneth: ik ben er zeker van dat Het belang hier ook een pronkstuk over zal schrijven of reeds heeft geschreven!)



U moet er voor naar China, maar op 22 juli zal de langste zonsverduistering tot het jaar 2309 plaatsvinden. Volgens wetenschappers kunnen de Chinezen op die datum zes minuten lang een totale zonsverduistering (eclips) ondergaan.

Geleden van 1814
"Tussen 1814 en 2309 komt dit maar één keer voor", zegt wetenschapper Wang Sichao. Omdat China zo groot is, is de totale zonsverduistering niet overal in het land zichtbaar. Inwoners van het zuiden zullen zeker worden geconfronteerd met de ongebruikelijke duisternis; in het noorden van het land is van een gedeeltelijke zonsverduistering sprake.

1999: 143 seconden
Een zonsverduistering ontstaat doordat de maan tussen de zon en de aarde komt te staan. De laatste keer dat Europa en delen van Azië te maken hadden met een complete zonsverduistering was op 11 augustus 1999. Maximaal 143 seconden was er toen sprake van een eclips. De verduistering bracht toen honderden miljoenen mensen op de been die door veiligheidbrilletjes naar de hemel tuurden.

Past Sam...

Posted In: , . By Sam

Could only DREAM of being as AWESOME as this little dude...

The Beatles - Hey Jude

Taxi Terry

Posted In: , . By zinho

Scott McKain, auteur van ondermeer "Collapse of Distinction" (2009) en "what customers really want” (2005) deelt zijn kennis over customer service ook via youtube.

Met Taxi Terry bewijst hij in de eerste minuten ook als comedian te kunnen slagen.
In het volgende filmpje toont hij hoe je met een wrecked rental car klantentrouwheid kunt creëren.

Met een korreltje zout te nemen natuurlijk.

Geen Woorden Maar ...

Posted In: , . By Sam

Niels!

Niels Lynen.
Hoe lang is hij al aan het thai boxen? Enkele weken misschien?
Dat is al genoeg voor hem om op de homepage van zijn Muay-Thai club terecht te komen!
Don't Count The Days, Make The Days Count.

NB: het meisje in het blauwe shirt is Belgisch kampioene Thai-boxing.
Meaning she'd kick ur ass without even getting up from her seat...

Felle manne

Posted In: , . By Celen

Felle met witte t-shirt in de klas (let ook op de kerel naast die met zijn witte t-shirt :D)

En dan ne felle met driving-skillz

Ne felle die zijn vriendin kloot

Ne andere felle die zijn
vriendin kloot

Om ter felst

En 2 felle manne die CGI Megan Fox doen.

Enjoy!

Awesome ad - Ariston

Posted In: . By Sam

Niels @ Level 2 Due

Posted In: , , . By Sam

The Red Centre

By Pitt

Ale, zo snel ne tweede update! Lekker snel internet hier, en (bijna, zucht) alle pics staan online. Vanaf nu maak ik een tweede deel, zodat de 28k modems onder jullie ook kunnen blijven volgen ;-).

Na Litmiluk Gorge hebben we 2 dagen in de middle of nowhere gereden (tot aan de Devils Marbles hebben we enkel gras gezien :p). De Devils Marbles zijn een verzameling rotsen uitgehold door wind en regen, en vooral deze twee zijn uber. We hebben hier de zonsondergang gezien, aangezien de zon de kleur helemaal doet veranderen, way cool! De nacht hebben we doorgebracht in het UFO-center van Australie, grappigste camping ooit: de Hulk, Elvis, varkens, vliegende schotels, alles in alien-style!

Eindelijk aangekomen in Alice Springs (waar geen fluit te zien is), zijn we enkel gaan winkelen, aangezien het hier allemaal wat schaarser en duurder wordt nadien.

Alice Springs ligt tussen de Macdonnel Ranges, waarvan we enkel de Westelijke kant hebben bezocht. Wandelen door het diepe Ormiston Gorge, de Ochre Pits (waar de Aboriginals hun basis halen voor verf), koude waterholes (onmenselijk koud, ik kan heb bevestigen), allemaal mighty impressive. Mijn hoogtepunt was echter het oog in oog staan met een rockwallabie, so cute! Oja ook veel vliegen t schijnt.

Verder naar het zuiden (lees 500km verder) hebben we de Kings Canyon Rim Walk gedaan, een 5 uur durende wandeling rond de ravijn. Prachtige rotsformaties, 300m hoge kliffen en zelfs een 'Garden of Eden' in het midden van de woestijn. Voor mij nog altijd de op 1 na beste wandeling.

Na een overnachting tussen de dingo's trokken we naar de must-see in heel Australie: Uluru! De eerste keer dat er nog maar een glimps van opvangt, krijg je een raar gevoel vanbinnen, pretty weird! We hebben de hele wandeling errond gedaan (10km), en er is heel wat meer te zien dan gewoon 'een steen'. Rond 18h was het tijd voor de wereldberoemde zonsondergang, maar het was ferm bewolkt, dus geen zon (afknapper van jewelste!). Hopende op meer zon in de ochtend en een mooie zonsopgang, maar tevergeefs wederom. Dubbel kut.

Op onze laatste dag in The Red Center hebben we de beste wandeling ooit gedaan: De Valley of Winds, so so so impressive! Helaas pindakaas kan ik geen fotos meer uploaden op zita, (te veel pics?) help me out here ;). Ik kan er wel over vertellen: het weer was kut en de wind stond strak. We vertrokken met zijn vieren, maar ma haakte al snel af. De wind bleef beuken, maar dapper beukten we terug. We beklommen rotsen, trotseerden beken, zagen de berg 'wenen' (het water loopt langs de bergen af, wicked) en zagen de zon weer schijnen. Na 4 uur klouteren en de beste pics EVER kwamen we terug aan de camper, waar we de mooiste zonsondergang ooit gezien hebben (ik heb eens gegoogled, en de pics online komen zelfs niet in de buurt van mijn imo).

Nog 2 filmpjes:

Road Train

Regels, regels...

Nu de Westkust, dan de boys (en kim of course), dan Hong Kong, Bejing, back to Melbourne, beetje werken, Nieuw Zeeland en als er tijd/geld over is naar Fiji/Bali/Java.

Enjoy work everybody!

Voor de singles...

Posted In: , . By Dimi

Hoi allemaal,

nee, ik ben niet dood :p, maar ik heb de laatste 4 weken in niemandsland doorgebracht (lees: de enige verbinding is via morse-code, bij wijze van spreken :p).

De fotos op zita staan trouwens dikwijls niet in een juiste volgorde, vraag mij ni waarom, ik fix da wel als ik thuis ben :p.

Na het snorkelen in de Whitsundays zijn we doorgereden naar het Paluma Range NP, waar zich 2 Crystal Creeks bevinden. Zwemmen in de natuur tussen de rotsen en watervallen, nice maar koud! Waar ik echt wel naar uitkeek waren de Wallaman Falls, de hoogste waterval van Australie, mighty impressive, en de 50 km op onverharde weg meer dan waard! Deze waterval is trouwens het begin van een reeks van 8-10 watervallen op weg naar Cairns. Ma was het beu na een tijd, maar watervallen raakt ge nooit beu imo :p.

De Undara Lavatubes zijn blijkbaar iets uniek om te bezoeken (enkel in Australie en Hawai, ma da is wa ver). De ondergrondse tunnels zijn uitgegraven door een petieterige vulkaan en dit is zowat de enige deftige foto van een tunnel zelf (ja, het is daar nogal donker!). Vervolgens reden we verder richting Cairns, kwamen we langs nog meer watervallen, fig trees (bomen die andere bomen opeten) en groene meren.

Het grappige is: iedereen rijdt naar Cairns, maar er is buiten een groot standbeeld van Captain Cook geen reet te zien, dus hebben we Kuranda maar bezocht: met de trein omhoog, met de kabelbaan over het oerwoud terug. Blijkbaar is Cape Tribulation een must see, dus reden we de volgende dag verder noordwaards. Rijden door een prachtig stuk oerwoud en via de ferry over de rivier is pretty cool, maar een prachtig strand als het regent is gewoon kut, maar we maken er het beste van.

We laten de kust voor wat het is en trekken de Outback in: 2500 km richting Darwin, rechtdoor, zonder bochten en enkel een eenzaam tankstation onderweg. De enige dingen die je voorbijknallen zijn Road Trains: camions van 50m lang! Onderweg zijn we gestopt in Mt Isa, de grootste stad ter wereld en bekend om de grootste mijn ter wereld (in the middle of fucking nowhere), en Daly Waters, een pub met bhs, strings en allerlei rariteiten.

Eindelijk aangekomen in het Northern Territory, hebben we de tijd genomen om een beetje uit te rusten en rond te kuieren op de markt in Darwin, volgepakt met eetstandjes, kunst, muziek,... Nice! Oja en onderweg hebben we Birgit, mijn travelbuddy terug opgepikt om mee de Outback te doen met ons ;)

We begonnen aan de driehoek Litchfield, Kakadu, Litmiluk. Litchfield staat bekend om zijn grote termietenheuvels en het zwemmen in de watervallen (voor mij nog steeds een van de beste ervaringen). Op de top van de waterval of in het waterhole beneden tussen de watervallen, of op 50m hoogte, all pretty cool, zeker zonder de crowds. T schijnt hebben die ook allemaal ne naam, maar ik ben te lui om ze op te zoeken :p.

Na 2 dagen Litchfield zijn we naar Kakadu gereden, gekend voor zijn mooie natuur en rotstekeningen. De eerste dag hebben we enkele wandelingen gedaan in het woud, waar je echt moest oppassen voor onmenselijk grote spinnewebben (met of zonder tussen-n, whatever), slangen etc... S avonds was er de Aboriginal-rotstekeningen en een prachtige zonsondergang over de Kakadu Wetlands in Ubirr.

Dag twee begon met enkele afknappers: wandelingen die nog steeds onder water stonden, niet leuk waren of rivieren die opgedroogd waren. We hebben dan toch 1 'gesloten' wandeling gedaan (als er staat dat ge er niet in moogt, moet ge er toch in gaan, right) tussen de 'Lost City', miljoenenoude rotsformaties die smeken om beklommen te worden. Dit maakt de rest wel goed :). Voor onze nachttoer op zoek naar krokodillen hebben we nog de Nourlangie-site bezocht, met volgens mij de mooiste kunst in het hele park. De nachttoer zelf was interessant, ze toonden ons hoe ze de 6 droge maanden in het park doorbrengen, leren didgeridoo spelen, speerwerpen en een 2 uur durende boottocht op een Billabong.

De must-do-wandeling in Kakadu is de Barrk Bushwalk, een 6-8 uur durende wandeling doorheen diverse landschappen van het park: regenwoud, rotsformaties van hier tot in China (echt major impressive) en Savannah. Vermoeiend, maar het was meer dan de moeite waard.

Op onze laatste dag hebben we op de Yellow Water Billabong een krokodil gezien. Het klinkt minder opwindend dan in de werkelijkheid, I know :p.

De laatste stop in de Top End is Nitmiluk NP. De mooie Edith Falls nodigen uit om te zwemmen (100 meter hoge kliffen enzo, woot), maar blijkbaar zitten er ook krokodillen die graag zwemmen, maar dit kwam ik pas te weten NADAT ik de hele 400 meter heen en terug had gedaan! We hebben ook de boottocht gedaan in Katherine Gorge (ik wou kayakken, maar te veel krokodillen in het water, waardoor we verplicht waren per boot de tocht te doen). We zijn wel naar een coole billabong gegaan waar we wel in het water mochten! (yep, ik was er als eerste in :p).

De rest vertel ik jullie later wel ;-)

Ik heb ook nog enkele filmpjes, maar net op dit eigenste moment doet Youtube een onderhoud (happy times)

C ya!